Accessibility tools

Sulje

Vastuullinen kuluttaminen

Ohjaamme kuluttajia nauttimaan alkoholia ja muita tuotteita kohtuudella. Tiedostamme samalla, että on olemassa myös ihmisiä, jotka haluavat pidättäytyä alkoholin kulutuksesta. Vastuullisen alkoholinkäytön tukemiseksi Olvi-konserni järjestää aktiviteetteja jokaisessa toimintamaassa vuosittain. Teemme lisäksi tiivistä yhteistyötä alkoholin kohtuukäytön edistämiseksi kansallisten ja kansainvälisten alan toimijoiden ja järjestöjen kanssa.

Alkoholittomat oluet, lonkerot ja siiderit ovat kaikki jatkaneet kasvuaan. Vuonna 2021 Olvi-konsernin jokainen panimo laajensi etenkin alkoholittomien oluiden valikoimia ja tuotesegmenttejä. Lanseerasimme esimerkiksi erikoisoluihin alkoholit toman A. Le Coq Portterin. Uusina  tuoteryhminä lanseerattiin alkoholittomat cocktailit Le Coq Virgin -tuotemerkin alla Suomessa ja kaikissa Baltian maissa sekä premium-virvoitusjuomat. OLVI Premium-virvoitusjuomat Sour Raspberry ja Brewed Lime, ovat aikuiseen makuun tehtyjä virvoitusjuomia, joita voi nauttia muun muassa niissä tilanteissa, joissa on normaalisti totuttu nauttimaan alkoholia.

Vuoden 2021 aikana tuotiin monia uusia, entistä terveellisempiä tuotteita. Suomessa Olvi lanseerasi sokerittomat OLVI 2.0 Virvoitusjuomat, joiden makeutukseen ei ole perinteiseen tapaan käytetty aspartaamia. Nämä sokerittomat tuotteet pärjäsivät erittäin hyvin useissa eri makutesteissä. A. Le Coq toi markkinoille smoothiet ja Cēsu Alus suuren suosion saaneet koivunmahla-kivennäisvedet.

Olemme jo pidempään panostaneet tuotepakkausten vastuullisuuteen ja monipuolisuuteen. Lasi,
tölkki- ja muovipullot sisältävät jo nyt kierrätysmateriaalia aivan kuten aaltopahvipakkaukset ja kutistemuovit. Jatkamme työtämme materiaalin käytön optimoimiseksi ja kierrätysmateriaalien osuuden lisäämiseksi näissä pakkauksissa sekä pyrimme kertomaan siitä entistä selkeämmin kuluttajalle. Vastuullisen kuluttamisen edistämiseksi lisäämme myös pienempiä pakkauskokoja tuoteryhmiin.