Accessibility tools

Sulje

Case: A. Le Coq - Kohti vihreämpää tulevaisuutta

Yhtiö sijoittaa yli 5 miljoonaa euroa kehittääkseen toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi

Viron suurin juomavalmistaja A.Le Coq esitteli 2. maaliskuuta ympäristötoimenpiteitään puhtaamman ympäristön edistämiseksi. Toiminnan painopisteenä ovat hiilijalanjäljen pienentäminen, uusiutumattomien luonnonvarojen käytön rajoittaminen ja materiaalien kierrätyksen lisääminen, ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen lisäksi. Tämän ja ensi vuoden aikana yhtiö investoi yli 5 miljoonaa euroa toiminnan kehittämiseen entistä ympäristöystävällisemmäksi. Summa sisältää Euroopan Unionin myöntämän 1,22 miljoonan euron tuen.

A. Le Coqin toimitusjohtaja Tarmo Noop yhtiön lehdistötilaisuudessa 2.3.2021.
Kuva: Priit Siimon
.

A. Le Coqin toimitusjohtaja Tarmo Noopin mukaan yhtiö on siirtymässä uuteen aikakauteen keskittyessään entistä enemmän ympäristöasioihin ja yrityksen ympäristöjalanjälkeen. Viime vuonna aloitetuilla toimilla yhtiö lupaa jättää tuleville sukupolville paremman elinympäristön.

”Ympäristöongelmat eivät ole enää vain kansainvälisiä huolenaiheita, vaan meidän kaikkien on otettava vastuu puhtaammasta ja paremmasta tulevaisuudesta”, Noop sanoi. ”Suurilla valmistajilla on suurempi jalanjälki, mutta niillä on myös huomattavasti suurempi mahdollisuus positiiviseen vaikutukseen ympäristöön ja kulutustottumusten muutoksiin kuin pienillä valmistajilla”.

A. Le Coq:lla on useita konkreettisia toimia ympäristön suojelemiseksi. Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään viiteen painopisteeseen. ”Tärkeimmät investoinnit koskevat aurinkopuiston sekä ja biokaasu- ja jätevedenpuhdistamon rakentamista, mitkä vähentävät merkittävästi yrityksen hiilijalanjälkeä. Lisäksi käytämme tuotantolaitoksissamme vain 100 % vihreää sähköä. Haemme myös mahdollisuuksia vähentää primäärimuovin käyttöä, minkä lisäksi olemme ottaneet käyttöön 100 % kierrätetystä muovista valmistetut vesipullot. Monipakkausten muovikalvo on korvattu luonnossa hajoavalla pahvilla. Näillä toimilla vuosittain säästynyt muovi riittäisi peittämään matkan Tartosta Pariisiin”, Noop kuvasi tärkeimmät investoinnit.

Huomiota kiinnitetään myös tuotteiden sisältöön. Tuotekehityksen painopiste on entistä terveellisempien tuotteiden tekeminen – vähemmän sokeria ja lisäaineita ja enemmän luontaisia ja terveyttä edistäviä raaka-aineita sekä vitamiineja.

Lisätietoa A.Le Coqin ympäristöohjelmasta osoitteesta: https://www.alecoq.ee/en/sustainablity/

Julkaistu 12.4.2021