Accessibility tools

Sulje

Case: Kivennäisvettä terveydenhuollon yksiköille

Koronapandemia nosti käsihygienian tärkeyden sekä henkilökohtaiset suojavälineet kuten kasvomaskit ja niiden oikeanlaisen käytön kaikkien mieleen. Ulkoisten toimenpiteiden lisäksi myös vahva immuunijärjestelmä suojaa sairauksilta.

Liettuassa sijaitseva Uniqa-vesitehdas valmistaan luontaista jodia sisältävää kivennäisvettä, joka on yksi terveellisimmistä jodilähteistä. Jodi on tärkeä, ihmiskehon tarvitsema mineraali ja Unicefin vuonna 2007 tekemän tutkimuksen mukaan alueellisesti jopa joka kolmas liettualainen saattaa kärsiä jodin puutteesta. Jodi edistää aineenvaihduntaa, hermoston normaalia toimintaa, kilpirauhashormonien tuotantoa ja kilpirauhasen toimintaa.

Koronapandemian aiheuttaman karanteenin alusta lähtien Volfas Engelman on lahjoittanut yli 19 tuhatta pulloa (14,4 tuhatta litraa) kivennäisvettä hoitolaitoksille. Vettä on jaettu sairaaloiden lisäksi ensiapupisteille, terveyskeskuksille ja perusterveydenhuollon laitoksille.

”Pandemian aikana on ollut tärkeä osoittaa solidaarisuutta ja auttaa toisia. Tunnemme velvollisuudeksemme tukea Liettuan sairaanhoitoyhteisöä ja teemme sen jakamalla kivennäisvettä”, toteaa Volfas Engelmanin toimitusjohtaja Marius Horbačauskas. Vastaavia tuotelahjoituksia on tehty sairaanhoitoyhteisöille myös konsernin muiden yhtiöiden toimesta.

Julkaistu 20.8.2020