Accessibility tools

Sulje

Case: Koulutusta vastuullisista valinnoista

Toukokuussa 2019 Cēsu Alus koulutti yli 200 nuorta vastuullisten valintojen tekemisestä Ole Itsenäinen! -tapahtumassa. Liepājan valtion teknisellä koululla järjestettyyn tapahtumaan osallistui 9.–12. luokan oppilaita Kurzemen alueelta.

Tapahtumassa nuoret kuulivat ajatuksia herättäviä puheenvuoroja muun muassa psykologilta teiniriippuvaisten kanssa työskentelemisestä. Puheenvuorojen jälkeen puhujat ja nuoret osallistuivat paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli motivaation löytäminen, tavoitteiden saavuttaminen ja mielenterveydestä huolehtiminen.

Tapahtuman toisessa vaiheessa nuorille järjestettiin vuorovaikutteisia työpajoja. Nuoret pääsivät luomaan tietojulisteita riippuvuudesta, täyttämään testin alkoholiriippuvuuden seurauksista sekä keskustelemaan riippuvuuden ehkäisemisestä.

Jo 1600 nuorta koulutettu

“Tämä tapahtuma oli mahdollisuus puhua nuorten kanssa rennossa ja avoimessa ympäristössä. Toivon, että nuoret eivät ainoastaan inspiroituneet, mutta saivat myös arvokasta käsitystä näistä vakavista asioista”, Cēsu Aluksen viestintäpäällikkö Agita Kārkliņa kommentoi.

Vuoden 2019 tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Liepājan koulun, Liepājan oppilaskunnan, Liepājan nuorisotalon sekä Liepājan lasten ja nuorten keskuksen kanssa. Cēsu Alus on järjestänyt Ole Itsenäinen! -projektia vuodesta 2012 lähtien ja kouluttanut yli 1 600 nuorta.

Julkaistu 20.4.2020