Accessibility tools

Sulje

Case: Työntekijöiden tauko- ja virkistäytymistila

A.Le Coq on monille työntekijöille enemmän kuin vain työpaikka. Yhtiössä on aina pyritty luomaan turvallinen ja miellyttävä työympäristö, jossa otetaan huomioon työntekijöiden tarpeet ja tarjoamaan uudenaikaisia ratkaisuja.

Vuonna 2019 tehty henkilöstön hyvinvointitutkimus paljasti, että tuotantotyöntekijät tarvitsevat parempia  mahdollisuuksia palautumiseen taukojen aikana. Työntekijät toivoivat virkistyshuonetta, jossa he voisivat ruokailun lisäksi rentoutua ja levätä tauoilla. Yhtiössä aloitettiin suunnitteluprosessi, jossa työntekijät pääsivät vaikuttamaan tilan sijaintiin ja sisustukseen. Kun sijainti oli selvä, aloitettiin rakennustyö riittävän tilavan huoneen luomiseksi. ”Apuna oli sisustussuunnittelija, joka antoi paljon hyviä neuvoja. Lisäsimme   päivänvaloa kattoikkunoiden avulla, teimme valaistuksella kodikkuutta, käytimme rauhoittavia värejä ja valitsimme tarpeeseen soveltuvat huonekalut”, kertoo hallintojohtaja Katrin Lember.

Tauko- ja virkistystilasta löytyy kaksi työntekijöiden valitsemaa hierontatuolia ja välineitä taukojumppaan. Keittiön puolella on uudet kodinkoneet, kahvinkeitin, astianpesukone ja jääkaappi sekä tarvittavat astiat taukoruokailuun. Tilassa on myös kaksi televisiota, joista voi valita sopivan musiikki- tai rentoutumisohjelman, mutta myös seurata tuotantokanavaa, josta näkee täyttölinjojen toiminnan. Tämä antaa tuotanto-operaattoreille mahdollisuuden pitää tarvittavat tauot ja käyttää taukotilan tarjoamia  mahdollisuuksia työkunnon ylläpitämiseen.

Tauko- ja virkistystila otettiin käyttöön heinäkuussa 2020 ja se on saanut henkilökunnalta hyvän vastaanoton. ”Uuden tilan toivotaan innostavan henkilökuntaa pitämään huolta jaksamisestaan sekä auttavan saavuttamaan työssään parhaan mahdollisen tuloksen”, toteaa Lember.

 

Julkaistu 28.9.2020