Accessibility tools

Sulje

CASE: TUOMASSA APUA PULAAN KÄSIDESISTÄ

Maailman ennennäkemätön tilanne koronaviruspandemian vuoksi on lisännyt käsidesinfiointiaineen kysyntää huomattavasti. The Helsinki Distilling Company ja Cēsu Alus aloittivat käsidesinfiointiaineen valmistuksen tehtaillaan auttaakseen ihmisiä.

The Helsinki Distilling Company alkoi auttaa suomalaisia valmistamalla käsidesinfiointiainetta, jonka tuotanto käynnistetiin maaliskuussa. The Helsinki Distilling Company valmistaa noin 10 000 pulloa ja 5 000 litraa desinfiointiainetta viikossa.

“Me päätimme käyttää osaamistamme ja tislaamoamme tuottamaan kaikkien tarvitsemaa käsidesiä. Olemme kaikki ylpeitä saadessamme tehdä yhdessä työtä ja tuotetta, joka on tärkeä lenkki vakavan kriisin sammuttamisessa,” toimitusjohtaja ja tislaamomestari Mikko Mykkänen

Tuotteen “Helsinki Käsidesi” jakelu aloitettiin maaliskuussa. Tuotetta myydään valikoiduissa vähittäiskaupoissa ja apteekeissa sekä myös lääkintä-, ravintola- ja toimistotarviketukkujen kautta. Kuluttajat voivat ostaa myös käsidesinfiointiainetta The Helsinki Distilling Companyn tislaamolta, joka sijaitsee Teurastamolla Helsingissä.

5 000 pulloa lahjoitettu julkiseen terveydenhuoltoon

Cēsu Alus aloitti käsien ja pintojen desinfektioaineen valmistamisen maaliskuussa. Yhtiö valmisti 70 000 pulloa desinfektioainetta ensimmäisessä erässä.

”Aikana milloin desinfektioainetta tarvittiin nopeasti, me halusimme osallistua ja varmistaa desinfektioaineen saatavuuden Latviassa käyttämällä asiantuntijoidemme kokemusta ja vahvaa laboratorioperustaa”, Cēsu Aluksen hallituksen puheenjohtaja Eva Sietiņsone kertoo.

Osa valmistetusta desinfektioaineen määrästä – 5 000 pulloa – lahjoitettiin Cēsis-klinikalle, Vidzeme-sairalaalle ja Cēsiksen Ensiapupalveluiden yksikköön.

“Me halusimme kiittää kaikkia lääkintämiehiä heidän panostuksestaan ja kovasta työstään julkisessa terveydenhuollossa. Me tarjosimme desinfektioaineet myös meidän työntekijöillemme.”

Käsien ja pintojen desinfektioainetta “Sanitizer Forte” voi ostaa Cēsu Aluksen verkkokaupasta kotiinkuljetuksella koko Latvian alueelle. Tuote on saatavilla myös vähittäistavarakaupoista.

Julkaistu 19.5.2020