Accessibility tools

Sulje

Case: Tutkimusta vesivarojen hyödyntämiseen vastuullisesti

Vuonna 2019 Olvi-säätiö rahoitti vesiympäristön strategista tutkimusta Itä-Suomen yliopistossa. Hanke sai yhteensä 2,6 miljoonan euron rahoituksen Olvi-säätiöltä, Jenny ja Antti Wihurin rahastolta ja Saastamoisen säätiöltä. Vesiympäristö Itä-Suomen vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -hankekokonaisuus kestää vuodesta 2019 vuoteen 2021 saakka.

”Kolmen säätiön yhteinen rahoitus on meille ainutlaatuinen voimavara. Se antaa entistä paremman mahdollisuuden luoda Itä-Suomeen yhteinen vesialan tutkimuksen, kehittämisen ja koulutuksen kokonaisuus”, Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani, professori Jukka Jurvelin kommentoi.

Liiketoiminnan ja hyvinvoinnin kehittämistä

Hankkeen tavoitteena on koota Itä-Suomen yliopiston sekä julkisten ja yksityisten yhteistyötahojen osaaminen vesialan innovaatioekosysteemin kehittämiseksi. Hanke vahvistaa monitieteistä tutkimusotetta ja veteen liittyvän tutkimuksen arvoketjua luonnontieteellisestä tutkimuksesta ihmisen käyttäytymiseen ja kaupallistamiseen.

Hanke keskittyy tunnistamaan vesiin vaikuttavat negatiiviset tekijät sekä sovittamaan yhteen vesiin vaikuttavat toiminnot ja vesiympäristöjen hyödyntämisen.

”Näillä toimilla mahdollistetaan luonnon kestävään käyttöön perustuvan hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittyminen Itä-Suomen alueella”, Olvi-säätiön asiamies Mervi Toivainen kertoo.

Julkaistu 20.4.2020