Accessibility tools

Sulje

Taloudellinen kehitys ja verojalanjälki

Olemme kasvava, kehittyvä ja pitkäjänteiseen kehitykseen sitoutunut konserni. Taloudellinen suoriutuminen on meille tärkeää. Se takaa resurssit kasvuun, kehittymiseen ja arvonluontiin. Meillä on vahva tase, hyvä kannattavuus ja olemme vakaa osingonmaksaja.

Toiminnan kannattavuus ja hyvä taloudellinen tulos takaavat, että voimme toteuttaa myös yhteiskuntavastuutamme parhaalla mahdollisella tavalla. Isoimpia yhteiskuntavastuullisia panoksiamme on verojen ja veronluonteisten maksujen maksaminen. Maksamme veromme ja maksumme paikallisen lainsäädännön mukaisesti kussakin toimintamaassamme. Noudatamme paikallisia, voimassa olevia verolakeja, -sääntöjä ja -määräyksiä. Raportoimme eri veromuodoista konsernitasolla segmenteittäin.

Olvi-konserni maksoi vuonna 2023 veroja ja työnantajamaksuja 674,5 miljoonaa euroa.

Valmisteveron osuus on 69,1 % kaikista veroista. Konsernin valmisteveroon kuuluvat alkoholi- ja virvoitusjuomaverot sekä pakkausverot. Vuonna 2023 konserni maksoi valmisteveroa 466,1 miljoonaa euroa. Arvonlisäverojen osuus on 23,3 % konsernin veroista. Maksoimme vuoden 2023 aikana arvonlisäveroja 157,5 miljoonaa euroa. Loput 7,6 % veroista koostuu tuloverosta, kiinteistöveroista, työnantajamaksuista ja muista veroista. Vuonna 2023 näiden verojen summa oli 50,9 miljoonaa euroa.

Lue lisää vuoden 2023 vastuullisuusraportista