Accessibility tools

Sulje

Case: LATVIASSA PULLONPALAUTUSJÄRJESTELMÄ ONNISTUNEESTI KÄYTTÖÖN

Helmikuussa 2022 Latviassa otettiin käyttöön pantillinen juomapakkausten palautusjärjestelmä. Panttijärjestelmää hallinnoi SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO), joka yhdistää suuret latvialaiset ja Baltian alueella toimivat juomien valmistajat ja jälleenmyyjät. Cēsu Alus oli mukana merkittävällä panoksella tukemassa ja konsultoimassa DIO:ta ja jälleenmyyjiä panttijärjestelmän käyttöönottoprosessissa.

”Pantillinen palautuspullojärjestelmä on meille ja erityisesti tuleville sukupolville merkittävä askel kohti puhtaampaa Latviaa. Järjestelmä kannustaa juomanvalmistajia, juomien jälleenmyyjiä ja kuluttajia edistämään juomapakkausten uudelleen käyttöä ja kierrättämistä ja tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja”, kertoo Cēsu Alus’n viestintäpäällikkö Agita Kärklina.

Palautusjärjestelmän käyttöönoton myötä Cēsu Premium Original -olutpullot ovat olleet edelläkävijöitä ja eniten palautusjärjestelmän kautta palautettu pakkaus.

Nykyaikainen ja helppokäyttöinen juomapakkausten lajittelu- ja kierrätysjärjestelmä helpottaa omaksumaan paremmin ympäristön huomioon ottavia päivittäisiä tapoja väestön keskuudessa. Se auttaa myös pitämään elinympäristön puhtaampana ja siistimpänä.

Helmikuusta lähtien palautusjärjestelmän kautta on kierrätetty yli 2 900 tonnia PET-pakkauksia, 3 300 tonnia lasia ja 850 tonnia alumiinia. Lisäksi 39 miljoonaa pulloa on palautettu juomavalmistajille uudelleen käytettäviksi.