Accessibility tools

Sulje

Kiertotalouden edistäminen

Kiertotalouden keskeisiä teemoja on hukkamateriaalin hyötykäyttö ja syntyvän materiaalijaevirran kierrätys. Hukkamateriaalin hyötykäyttö voi tuoda jätteeksi menneelle materiaalille täysin uutta käyttöä. Materiaalin kierrätys puolestaan käsittää tuotannosta syntyvän materiaalin lajittelun ja kierrätyksen, sivutuotteiden hyötyykäytön sekä lopputuotteen kierrättämisen. Lisäksi on tärkeää käyttää materiaaleja mahdollisimman resurssitehokkaasti.

Materiaalien kierrätettävyyden ja ekologisuuden varmistaminen ovat olennainen osa tuotekehitystämme. Pakkausmateriaaleissa tavoitteenamme on vähentää erityisesti muovin käyttöä sekä löytää korvaavia ja kierrätettäviä materiaaleja.

Seuraamme syntyvien materiaalijakeiden määriä. Vuonna 2021 sekäjätteen määrä nousi uusien yhtiöiden myötä. Kuitenkin suhteellinen määrä valmistettuja litroja kohden jatkoi laskuaan.

Tuotannossa sivutuotteina syntyvä mäski ja ylijäämähiiva toimitetaan rehuksi karjatiloille. Kaikki tuotteemme pakataan kierrätettäviin pakkauksiin – osa pestään ja täytetään uudelleen, osa hyödynnetään uudelleen materiaalina.